Всички почивки / Почивка в Твърдица

Изтекла
105лв
Крайна цена
140лв
Цена
25%
Отстъпка

Почивка в Твърдица

Наемане на цяла къща за гости в гр. Твърдица

Комплекс "Панорама" се намира в гр. Твърдица. Той е разположен в амфитеатралната северна част на града в непосредствена близост до планината. Мястото е едно от най - високите точки на градчето, от където се открива невероятна гледка на изток и запад към Стара Планина, а на юг към Средна гора и яз. Жребчево.

Комплексът разполага с леглова база от 16 места. Двете еднотипни къщи са построени във възрожденски стил, съчетан със съвременна архитектура. Всяка от къщите разполага с три самостоятелни двойни стаи, всяка с баня и тоалетна, оборудвани със спално бельо и хавлии, ютия и маса за гладене. Две от стаите са с тераси. На първия етаж къщите разполагат с кухня, трапезария, хол снабден с кабелна телевизия, Wi-Fi интернет, веранда и баня с тоалетна. Кухните са оборудвани с всичко необходимо за готвене - хладилник, котлони, фурна, аспиратор, кафеварка, тостер, пълен комплект кухненски пособия.

Изберете вариант на офертата
Вариант 1:
Еднодневен делничен пакет: наемане на цяла къща за гости
Цена: 140.00 лв. Отстъпка: 25% Спестявате: 35.00 лв.
възрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастен 105.00лв
Вариант 2:
Еднодневен уикенд пакет: наемане на цяла къща за гости
Цена: 160.00 лв. Отстъпка: 25% Спестявате: 40.00 лв.
възрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастенвъзрастен 120.00лв
За да проверите за свободни места за желаните дати, резервирайте избрания от Вас вариант.
След като получите потвърждение на Вашата резервация по имейл, можете да извършите плащане на ваучера.
Включени допълнителни услуги в цената на офертата

ВАРИАНТ 1

ЕДНОДНЕВЕН ДЕЛНИЧЕН ПАКЕТ: 140 лв. - 25 % = 105 лв.

 • Цената включва: наемане на цялата вила за една нощувка
 • Офертата е валидна за дните от неделя до четвъртък
 • Общият капацитет на къщите е за 16 човека
 • Включени допълнителни услуги към цената:
  • безжичен интернет
  • кабелна телевизия
  • паркинг
  • разходка до потопената църква Св. „Иван Рилски“ на язовир Жребчево
  • дегустация на вино от Кортенската изба и на сушена рибица по твърдишки - оригиналът на филе "Елена"
  • автентичен местен кетъринг по меню от ресторант "Челиците" или "Акуариус"
 • Валидност на ваучера от 15.02.2015 г. до 30.04.2015 г.
 • Офертата не важи за официални празнични дни
 • Безплатно за дете до 3 години, настанено на допълнително легло

ВАРИАНТ 2

ЕДНОДНЕВЕН УИКЕНД ПАКЕТ: 160 лв. - 25 % = 120 лв.

 • Цената включва: наемане на цялата вила за една нощувка
 • Офертата е валидна за дните от петък до събота
 • Офертата е валидна при минимум две нощувки
 • Общият капацитет на къщите е за 16 човека
 • Включени допълнителни услуги към цената:
  • безжичен интернет
  • кабелна телевизия
  • паркинг
  • разходка до потопената църква Св. „Иван Рилски“ на язовир Жребчево
  • дегустация на вино от Кортенската изба и на сушена рибица по твърдишки - оригиналът на филе "Елена"
  • автентичен местен кетъринг по меню от ресторант "Челиците" или "Акуариус"
 • Валидност на ваучера от 15.02.2015 г. до 30.04.2015 г.
 • Офертата не важи за официални празнични дни
 • Безплатно за дете до 3 години, настанено на допълнително легло
 • ЧЗВ
 • Повече за офертата
 • Коментари / Въпроси 0
Често задавани въроси

1. Как да направя резервация?
Изберете вариант на офертата, както и допълнителни опции към нея, ако има такива, след което попълнете данните за настаняване. Не е нужно да се обаждате за проверка за свободни места.

2. Как да разбера дали резервацията ми е потвърдена?
След завършване на резервационния процес, Вашата резервация е в процес на обработка. До 24 часа ще получите имейл с потвърждение за избраните дати за настаняване. Статусът на вашата регистрация, можете да следите и от своя профил в "Моите ваучери".

3. Какво следва след като се потвърди резервацията ми?
След като резервацията е потвърдена, ще получите имейл с информация за плащане. Когато плащането бъде извършено, резервацията се счита за окончателно потвърдена и ще получите своя ваучер по имейл.

4. Мога ли да анулирам резервацията си?
Анулирането на резервации става по описания начин в т.5 от Общите условия

5. Имам друг въпрос
Разгледайте страницата с често задавани въпроси или се свържете с нас
Еко туризъм

Местността Хайдушка поляна: Името си е получила от преданията, че е била сборно място на хайдушките чети през турското робство. Издигнат е малък паметник с чешма. Всяка година в началото на август се провежда Общотвърдишки събор.

Местността „Цигумилката“ е красива местност в Козаревския балкан, продължение на планинското пасище „Дряна“. Тя е осеяна с грамадни блокове гранитни камъни, които като, че ли са струпани нарочно един върху друг от митична, свръхчовешка сила. Легендата разказва, че на това място Крали Марко е натрупал тези камъни, за да се защитава от Черния Арапин. Западно от тази местност, в низината, наречена „Шатов трап“, през която тече притокът на Козаревската река – Елова река, има същите камъни, разхвърлени по поляната и в красивата иглолистна гора.

Природната забележителност „Голямата топола” – в местност „Шатова нива”. Размерите на дървото Бяла топола са: височина 29 м., обиколка на стъблото 7,30 м., предполагаема възраст – 130 години, при надморска височина 300 м. Обявена е за защитен обект с внушителните си размери като представител на ponus alba.

Терените на Твърдишката планина са богати с пещери, пещерата „Пчена” се намира на север от Твърдица, в местността „Паисий”. Входът е разположен на 1280 м. надморска височина. Пещерата е диаклозна, развита в сарматски варовици с ярко изразен характер на умираща пещера. Наличието на капеща и стичаща се по стените вода дава възможност за развитие на образувания от вида на завеси и малки синтрови езера. По главната галерия на пещерата са се развили 2 пропасти с дълбочина 8 и 12 м. Дъната им са покрити с блокове, паднали от тавана. Втората галерия има оформена зала с височина от 2 до 5 метра. В самия край на пещерата от височина 15 м. тече поток с дебит 2 л/сек, натрупал слой с дебелина 2 м., който сифонира. Общата дължина на галериите е 152 м.

Пещера „Слънчев бряг”. Намира се в землището на рудник „Шешкинград”. Пещерата е едноетажна, разклонена, пропастна. Общата дължина на галериите е 101 метра. Входът е малък (0,9 на 1,1 м.). От него се слиза по комин 11,40 м. Следва удобна широка галерия. След няколко прага по около 2 метра се достига до диаклазна цепка. Образувания няма. Пещерата е лесно достъпна.

Пещера „Ботуша”. Намира се в землището на рудник „Шешкинград”, по течението на Студената река над четирите водопада. Суха пещера, няма образувания, леснодостъпна. Входът е на 5-6 метра от коритото на реката и е в основата на малък скален венец. Прониква се със стълба. Дъното е копано от иманяри.

Водопадна” № 2 – Пещерата е в землището на р-к „Шешкинград”, от дясната страна на Студената река. Хоризонтална е, неразклонена, суха, леснодостъпна, без образувания. Входът е откъм реката. Общата дължина е 14 метра.

Йонко”. Пещерата се намира на около 3 км. от р-к „Твърдица”. Входът е с размери 3.40/1.40. Пещерата е едноетажна, неразклонена, хоризонтална. Бедна е на образувания. Общата дължина е 80 метра.

Богомилска пещера”. Името й идва от намерената тук плоча с интересен надпис: „Тук живя дед Митрик, водач на богомилската община”, датиран вероятно около 1018 год.

Свирчинашка пещера”. Има стойност като археологическо находище. В нея е открита гробница. Намерените човешки скелети са с необичайно дълги крайници, а черепите с ниски чела и удължени долни челюсти. Заключението на изследователите е, че Твърдишкият район е обитаван още през каменната ера.

Мъгливият сняг” – пропастна пещера, новооткрита. Проучвана от спелеолози през 2000 година. Оказва се, че е между първите най-дълбоки пещери в България. Влизането в нея е изключително опасно, дори и при наличието на специални съоръжения за проникване в пещери. Започва с отвес – 800 м, следват коридори и зали с дължина 2 300 м.

Крепости

На няколко километра от градчето на самият Твърдишки проход се намират останките на древната крепост Градище. Предполага се, че името си град Твърдица носи от близостта й до твърдината. Районът не е добре проучен, но се счита, че крепостта е възникнала като тракийско укрепление, достроено и доразвито през византийския и българския период. Особено значение мястото придобива по време на Второто Българско Царство, когато е било част от Старопланинската крепостна система за защита. Ограденото от крепостните стени място е близо 25 000 кв.м., което води до заключението, че най-вероятно крепостта не е била само място за убежище при опасност за хората от близките села, но и заселено място. Днес там могат да се видят и останки на църква от 10-12 век с частично запазени фрагменти от стенописи.

Важен културен обект е Църквата "Св. Петка", която е била опожарена до основи през 1830 г., но благодарение на несломимия си дух твърдичани я изграждат отново през 1834 г. върху стари църковни основи, датирани около 1570 г. Иконостасът и иконите са с висока художествена стойност. При направено проучване са установени три периода на изписване. Стенописите от първия период са изобразявали само строга монументална архитектура. Вторият период е от втората половина на XIX век. Третият период от изписването на храма е най-съществен, с най- много сцени и декорации. Предполага се, че автор на това изписване е художникът - Кирил Кънчев. Той повтаря сцената с "Бог - Саваот" от предишния период, като я измества в западна посока без да надживописва фигурите. Тази етичност дава възможност на реставраторите да експонират сполучливо и по-цялостно различните етапи от изписването на храма. Реставрирани са иконите и иконостасът, без цокълните пана, на които са изобразени сцени от "Шестоднева", разкрити при проучването, част от свода в наоса, северната, южната и западната стени, както и оградната плоскост на емпорията.

Друг православен храм от епохата на Възраждането е църквата "Св. Архангел Михаил" в кв. Козарево, построена е през 1843 година.

История на гр. Твърдица

Твърдица е град в Централна България, намира се в Сливенска област и е административен център на община Твърдица. Отстои на 45 км. западно от Сливен и на 290 км. източно от столицата София. Град Твърдица е разположен в южното подножие на Елено - Твърдишкия дял на Стара планина. В южната част на Твърдишката котловина се намира живописният язовир Жребчево. От Твърдица започва най - краткия проход между Северна и Южна България - Твърдишкият, минаващ по долината на река Твърдишка, където впечатление правят причудливите й меандри. Районът на Твърдица е обитаван от дълбока древност. Първото досега известно поселище е датирано от новокаменната епоха (ІІ хил. пр. Хр.). Следи от него са открити в долните културни пластове на селищна могила “Кицова”, разположена в южната част на рида „Лагун”, там са намерени оръдия на труда и керамични фрагменти. При "Кицова могила" са разкрити следи и от тракийско заселване през І хил. пр. Хр. Заселвания от римския период има в почти всички селища на община Твърдица, такова е било разположено върху рида "Лагун". Кръстопътното значение на региона се засилва особено когато Константинопол става столица на Източната римската империята.

През ІV - VІ век се изграждат редица крепости в старопланинските проходи за защита от нахлуването на варварски племена. Част от тази отбранителна система са крепостите: „Градището” над Твърдица ,„Градището” над кв. Козарево, „Калята” - североизточно от Шивачево. Поради стратегическото си положение - на входа на прохода, районът на Твърдица с прилежащите му крепостите, имал важно значението и през Средновековието. По времето на Втората българска държава ролята на Твърдишкия проход значително нараства, когато столицата става Търново. Названието Твърдица произлиза от старобългарската дума твърдина (крепост, укрепление), и е свързано с крепостта "Градището", намираща се на 1.5 км северно от града. Крепостта първоначално е изградена по времето на траките, но е поддържана и доразвивана през ранновизантийска епоха, като достига своя връх през ХІІ – ХІV век, когато става крепост - град. Смята се, че крепостта е била постоянно селище, а не място в което да се крие местното население в случай на вражеско нападение. За това говори и използваното име "Градището", което обозначава твърдина с големи размери и важна роля в историята на региона.

Византийският хронист Мануил Фил, възпяващ подвизите на Михаил Глава, във връзка с похода му срещу българския цар Ивайло през 1278 год., споменава и за Твърдица: "Червезица е свидетел за Твърдица, Мъглиж пък е съсвидетел с Крън ... та всеки очевидец да узнае за това ...". Днес, от средновековния "Твърдица" са запазени значителни части от крепостните му стени, достигащи на височина до 5 м., които заграждат площ от 25 000 кв. м. Пред източната стена на крепостта се намират развалини на средновековна църква (Х-ХІІ в) със запазени стени до 1,5 м. и следи от стенописи. По време на османското робство селището носи името Фертижи–Кюберан, като втората част на името се прибавя за село, в което успоредно има турска и българска община. През Руско–турската война от 1828 - 1829 г., с оттеглянето на руските войски, за да се спасят от жестокостите на турците, една трета от населението на Твърдица (683 души - 156 семейства) се изселват в Бесарабия (Молдова) и създават там селище със същото име. През тези размирни времена за останалото християнско население настъпват тежки години на изпитания. Интерес представлява добре организираната археологическа експозиция в читалище „Св. Св. Кирил и Методий“, както и отделната етнографска сбирка.

Няма коментари към тази оферта
Ако имате въпрос или коментар по офертата, можете да ги оставите от тук. На вашите въпроси отговарят екипът по подръжка на Резервация.bg, както и представители на Къщи за гости Панорама. Ще получите автоматично e-mail известие при отговор на въпроса Ви.


Необходимо е да сте регистриран потребител, за да оставите коментар.


Изтекла
140лв
Цена
25%
Отстъпка
105лв
Крайна цена
За контакти с Резервация.bg
Ако имате нужда от помощ за закупуването на ваучер, можете да ни пишете от формата за контакти или да се обадите на телефон
056-999-099
Най-ниска цена
намерили сте тази оферта на по-ниска цена?
Видео презентация
Ако имате затруднения с извършването на резервация, вижте видео презентацията
01.05 до 30.11
закуска
20%
Отстъпка
2267лв
на човек / ден
Тридневен или четиридневен пакет за двама със закуски
08.12 до 10.12
полупансион
30%
Отстъпка
49лв
на човек / ден
Две нощувки за двама с две закуски, празнична вечеря, барбекю вечеря и СПА
23.12 до 27.12
полупансион
30%
Отстъпка
5450лв
на човек / ден
Две нощувки за двама със закуски, вечери, анимационен предиобед за децата и СПА
05.12 до 14.12
полупансион
30%
Отстъпка
4750лв
на човек / ден
Две нощувки за двама с две закуски, празнична вечеря и ползване на сауна