Всички почивки / Релакс за двама в Западните Родопи

Изтекла
60лв
Крайна цена
80лв
Цена
25%
Отстъпка

Релакс за двама в Западните Родопи

Две нощувки за двама в с. Проглед

Село Проглед е разположено в Западните Родопи, в скута на Роженската седловина, на надморска височина 1370 м., отстои само на 4 км. от Пампорово и 5 км. от Чепеларе, на 300 м. от главния път, който свързва Пловдив - Смолян. Това благоприятно разположение го прави еднакво подходящо, както за летен отдих, така и за зимна ски - почивка.

Къща "Милушеви" разполага с 3 тройни и 2 двойни стаи, разположени на 2 етажа, с по два общи санитарни възела на етаж, непосредственно до стаите, с локално парно и телевизор във всяка стая и безжичен интернет. На разположение на гостите са две родопски механи - едната с 16 места и камина, а другата с 12 места, в които сами могат да си приготвят храната или да се оставят да бъдат поглезени от домакинята с разнообразни родопски специалитети и други вкусотии.

Изберете вариант на офертата
Вариант 1:
Двудневен пакет: две нощувки за двама
Цена: 80.00 лв. Отстъпка: 25% Спестявате: 20.00 лв.
възрастенвъзрастен 60.00лв
За да проверите за свободни места за желаните дати, резервирайте избрания от Вас вариант.
След като получите потвърждение на Вашата резервация по имейл, можете да извършите плащане на ваучера.
Включени допълнителни услуги в цената на офертата

ВАРИАНТ 1

ДВУДНЕВЕН ПАКЕТ ЗА ДВАМА: 80 лв. – 25 % = 60 лв.

 • Цената включва: две нощувки ЗА ДВАМА, настанени в двойна стая
 • Валидност на ваучера от 10.10.2014 г. до 15.12.2014 г.
 • Включени допълнителни услуги към цената на офертата:
  • чай и кафе
  • безжичен интернет
  • паркинг
 • Безплатно за деца до 8 години, настанени на допълнително или редовно легло
 • Настаняване на деца над 8 г. с 66 % намаление от намалената цена за възрастен - 60 лв. - 66 % = 20 лв.
 • ЧЗВ
 • Повече за офертата
 • Коментари / Въпроси 0
Често задавани въроси

1. Как да направя резервация?
Изберете вариант на офертата, както и допълнителни опции към нея, ако има такива, след което попълнете данните за настаняване. Не е нужно да се обаждате за проверка за свободни места.

2. Как да разбера дали резервацията ми е потвърдена?
След завършване на резервационния процес, Вашата резервация е в процес на обработка. До 24 часа ще получите имейл с потвърждение за избраните дати за настаняване. Статусът на вашата регистрация, можете да следите и от своя профил в "Моите ваучери".

3. Какво следва след като се потвърди резервацията ми?
След като резервацията е потвърдена, ще получите имейл с информация за плащане. Когато плащането бъде извършено, резервацията се счита за окончателно потвърдена и ще получите своя ваучер по имейл.

4. Мога ли да анулирам резервацията си?
Анулирането на резервации става по описания начин в т.5 от Общите условия

5. Имам друг въпрос
Разгледайте страницата с често задавани въпроси или се свържете с нас

Село Проглед е разположено в Западните Родопи, в скута на Роженската седловина, на надморска височина 1370 м., отстои само на 4 км. от Пампорово и 5 км. от Чепеларе, на 300 м. от главния път, който свързва Пловдив - Смолян. Това благоприятно разположение го прави еднакво подходящо, както за летен отдих, така и за зимна ски - почивка. Проглед е много малко село, но забележително с природа, минало и настояще. През 1892 г. група българи от село Соколовци (под турско управление по това време) се вдигат и решават да се преселят в Българската територия. През нощта на 25 срещу 26 април 1892 г. първите заселници преминават границата и се установяват в колибите из местността. Веднага започва изграждането на селото. 1898 г. Министерството на народното просвещение нарежда отварянето на първото училище в Проглед. 1926 г. е изградена и първата фурна за хляб. 1932 г. кооперация "Светлина" с голям ентусиазъм започва електрифицирането на селото. По-късно през 1942 г. от гатера при селото се електрифицира и курорт Пампорово. От 1966 г. до 1971 г. се асфалтира цялото село. 1894 г. селото има автоматично избиране на телефоните от цялата страна във всяка къща. Още през 1910 г. в селото идват първите летовници. Годините след 1924 г.  наплива на летовници бил огромен, всички къщи се пълнели, местните хора отстъпвали даже своите стаи, но местата не стигали и някои оставали да спят в плевните. Днес 112 години по-късно няма нужда гостите да спят в плевните. Селото е модернизирано. Жителите са около 70 човека. Има 5 семейни къщи за гости с общ капацитет 50 легла. Сега селото предлага отлични условия за отдих и туризъм.

По лъкатушеща планинска пътечка за 10 минути се стига до Роженските поляни, където се провежда Роженския събор, съхранил българщината на Родопа планина. На самите поляни се намират 3 параклиса - "Св. Дух", "Св. Спас" и "Св. Кирик и Юлита". В близост до Проглед се намират и параклисите "Св. Пантелеймон", "Св. Марина" и "Св. Илия", където всяка година на празника на параклисите се провежда литургия с водосвет и курбан. И ако вие сте в селото по това време ви очаква незабравимо преживяване, както и ако сте тук първата събота и неделя на месец юли, когато се провежда събора на селото и всички пръснати по света прогледчани се завръщат в къщи, за да празнуват с близки и приятели. Винаги сте добре дошли на тези празници на селото. Прогледчани обичат своите гости. А тези, които предпочитат да се насладят на вечно зелените иглолистни гори и пъстроцветните и тучни поляни през лятото или просто да разгадаят тайните на Родопите, възможностите са безбройни - пешеходни турове из забележителни кътчета - Чудните Мостове, Смолянски езера, Националната Астрономическа Обсерватория Рожен, екскурзии до Архитектурния резерват Широка Лъка, Триградското Ждрело с посещение на пещерата "Дяволското гърло" и "Ягодинска пещера" - възможност за пешеходен тур между двете пещери или яздене на коне, Смолян и други. Село Проглед предлага отлични условия за отдих не само през лятото, а и през зимата. За любителите на зимните спортове са на разположение 34 км. писти за ски, сноуборд и дълго бягане в курорт Пампорово и 8,5 км. писти на "Мечи Чал" до Чепеларе - само 3,5 км от Проглед.

Какво още ви очаква в Родопите

Родопите са загадъчна планина - те няма да ви разкрият всичките си тайни веднага. Затова се опитваме да ви насочим накъде да тръгнете. Пътувайки по пътя, свързващ Пловдив с гр. Смолян, не пропускайте да видите Чудните мостове - един от най-интересните природни феномени в Родопите. Те са единствените скални сводове, образувани преди хиляди години вследствие на земетресение. То е разрушило древната пещера, водите са отнесли падналите камъни и са образували един до друг два редки по своята красота мраморни моста. На 29 км. южно от Пловдив се намира Бачковският манастир, заобиколен от многовековна гора. Основан през 1083 г., той е вторият по големина и архитектурно - художествено значение в България. Стенописите и иконите, рисувани в различни периоди, ръкописите и старопечатните книги превръщат Бачковския манастир в една от най-богатите галерии на старобългарското изкуство.

Пещерите

Вие обичате суровата и величествена красота на природата - Триградското и Буйновското ждрело ще ви осигурят гледки, от които дъхът ви ще секне. Ако сте и от хората, обичащи силните емоции, обезателно трябва да слезете в бездната на пещерата, наречена не без основание "Дяволското гърло" (40 км. от с.Проглед). С името на тази страховита пещера са свързани много митове и легенди, които ще научите по време на своята разходка из нея. Навлизайки в пещерата, в началото само лекият хлад подсказва, че над главите ви се намира 200 - метров пласт от мрамор. Не след дълго обаче започва да се долавя глухо бучене, което скоро се превръща в тътен. След малко се слиза там, където завършва най-страшният и величествен подземен водопад в България. Той е висок 42 м. Зад очертанията на гигантския процеп синкаво сияние закрива водния разпенен поток, който пада бесен и неудържим, за да завърши своя полет в огромен каменен котел с издигащи се кълба воден прах. Подземната зала е дълга 80 м. и широка 42 м., с височина на тавана над 50 м. Любителите на силни усещания могат да усетят тръпката на пещерния екстремен туризъм. В "Харамийска пещера" достъпът е само със специална екипировка, под водачеството на квалифицирани гидове и инструктори по пещерно дело. Не толкова страховити, но безспорно вълнуващи преживявания ви очакват и в другите два подзени двореца на Родопите - "Ягодинската пещера" и "Ухловица". "Ягодинската пещера" се намира на 22 км южно от гр. Девин в поречието на река Буйновска. Със своите 10 км. дължина, 3 етажа, лабиринти и пропасти тя е една от най-привлекателните и красиви пещери в България. Пред очите се мяркат сталактити и сталагмити с чудни очертания - и ако дадете воля на въображението си ще видите леопардова кожа, каменни рози, скални драперии, искрящи пещерни бисери. Ако обичате пешеходните турове, то само за два часа от Триградското ждрело се стига до "Ягодинската пещера" (с кола разтоянието се минава за 30 минути). Пещерата "Ухловица" се намира на 35 км. южно от гр. Смолян (55 км от с. Проглед). Пътят до входа на пещерата е едно малко предизвикателство, което си струва да приемете, за да се докоснете до загадъчната красота на тази пещера и да се насладите на пленителната панорама, която се разкрива пред входа на пещерата. Но преди да посетите пещерите на Родопите, ви съветваме да посетите единствения по рода си в България Музей на родопския карст в гр.Чепеларе, представящ красотите на пещерите и пещерни експонати, запазени от зората на човешката история.

Широка лъка (13 км. от с. Проглед) ще ви пренесе от XXI век в епохата на българското възраждане. Селото - архитектурно - етнографски резерват, е символ на родопската култура и дух, събрало и съхранило в себе си уникалния усет на родопчанина за красота, изящество и хармония. Църквата "Успение Богородично" е построена само за 38 дни през 1834 г., а трите моста над реката са запазени още от римско време. Ако се озовете в Широка лъка в първите дни на месец март ще станете свидетели на необичаен народен карнавал - кукерски празник, наречен "Широколъшки песяци". И досега централно място в него се отрежда на групата момци и млади мъже, неузнаваеми в страшните си кожени маски. Те изпълняват древни сцени и танци под ритъма на стотиците вързани по телата им чанове.

Ако искате да почуствате истинския дух на родопчанина, елате на Роженския събор. Той се провежда веднъж на две години през последните събота и неделя на месец август на Роженските поляни (2 км. от с.Проглед). Съборът има над стогодишна традиция. Началото е поставено през 1898 г. Тогава границата на България и Османската империя е минавала през Роженската седловина и спонтанно родовете от двете страни на границата се събрали на широките поляни. На събора през 1961 г. изгрява "Чудото на Рожен" - самобитният гайдарски оркестър "Сто каба гайди". От тук излита и песента "Излел е Дельо хайдутин" в изпълнение на Валя Балканска, за да кацне на борда на космическата станция "Вояджър".

В най-дългият български град - Смолян, може да посетите най-големия в България Планетариум. А само на 15 км. от него се намира Националната Астрономическа Обсерватория - окото на България към универсума. От село Проглед се вижда големия бял купол на Обсерваторията.

Няма коментари към тази оферта
Ако имате въпрос или коментар по офертата, можете да ги оставите от тук. На вашите въпроси отговарят екипът по подръжка на Резервация.bg, както и представители на Къща за гости Милушеви. Ще получите автоматично e-mail известие при отговор на въпроса Ви.


Необходимо е да сте регистриран потребител, за да оставите коментар.


Изтекла
80лв
Цена
25%
Отстъпка
60лв
Крайна цена
За контакти с Резервация.bg
Ако имате нужда от помощ за закупуването на ваучер, можете да ни пишете от формата за контакти или да се обадите на телефон
056-999-099
Най-ниска цена
намерили сте тази оферта на по-ниска цена?
Видео презентация
Ако имате затруднения с извършването на резервация, вижте видео презентацията
07.12 до 10.12
полупансион
35%
Отстъпка
59лв
на човек / ден
Ранни записвания! Една или две нощувки за двама със закуски и празнична вечеря
07.12 до 10.12
полупансион
30%
Отстъпка
45лв
на човек / ден
Една или две нощувки за двама със закуски и празнична вечеря
01.11 до 28.02
закуска
40%
Отстъпка
33лв
на човек / ден
Три, пет или седем нощувки за двама със закуски + ползване на сауна, фитнес и тенис на маса
23.12 до 26.12
полупансион
30%
Отстъпка
2833лв
на човек / ден
Три нощувки със семейството, закуски и вечери или закуски, обеди и вечери