Всички почивки / Коледа за двама в Копривщица

Изтекла
100лв
Крайна цена
176лв
Цена
43%
Отстъпка

Коледа за двама в Копривщица

Три нощувки със закуски за двама в Копривщица

Град Копривщица е разположен в Средна гора на 1000 м. надморка височина в живописното поречие на река Тополница.
Една копривщенска къща с уникален двор очаква вички онези, които ценят българкото, красивото и непреходното. Тризвездният семеен хотел „Калина” се намира в центъра на гр. Копривщица, в близост до музея на Любен Каравелов. Построен е в духа на възрожденската архитектура и е разположен в прекрасен двор сред зеленина и цветя в ансанбъл със старинна къща - паметник на културата.
Семеен хотел „Калина” разполага с леглова база от 12 места, разположени в 6 двойни стаи, всяка със самостоятелен санитарен възел, радио, сателитна и кабелна телевизия, минибар и безплатен интернет. По желание на клиентите, три от стаите могат да бъдат трансформирани в тройни.
В уютен лоби - бар с камина, на терасата или на двора, гостите могат да получат своята, закуска, кафе или питие .
В хотела са създадени условия за организиране на малки семинари, семейни празници и банкети.

Изберете вариант на офертата
Вариант 1:
Тридневен празничен пакет: нощувки със закуски
Цена: 176.00 лв. Отстъпка: 43% Спестявате: 76.00 лв.
възрастенвъзрастен 100.00лв
За да проверите за свободни места за желаните дати, резервирайте избрания от Вас вариант.
След като получите потвърждение на Вашата резервация по имейл, можете да извършите плащане на ваучера.
Включени допълнителни услуги в цената на офертата

ВАРИАНТ 1

ТРИДНЕВЕН ПРАЗНИЧЕН ПАКЕТ: 176 лв.43 % = 100 лв.

 • Цената включва: три нощувки със закуски ЗА ДВАМА.
 • Цената е ЗА ДВАМА настанени в двойна стая
 • Включени допълнителни услуги в цената на офертата:
  • паркинг
  • безжичен интернет
 • Валидност на ваучера от 24.12.2014 г. до 28.12.2014 г.
 • ЧЗВ
 • Повече за офертата
 • Коментари / Въпроси 8
Често задавани въроси

1. Как да направя резервация?
Изберете вариант на офертата, както и допълнителни опции към нея, ако има такива, след което попълнете данните за настаняване. Не е нужно да се обаждате за проверка за свободни места.

2. Как да разбера дали резервацията ми е потвърдена?
След завършване на резервационния процес, Вашата резервация е в процес на обработка. До 24 часа ще получите имейл с потвърждение за избраните дати за настаняване. Статусът на вашата регистрация, можете да следите и от своя профил в "Моите ваучери".

3. Какво следва след като се потвърди резервацията ми?
След като резервацията е потвърдена, ще получите имейл с информация за плащане. Когато плащането бъде извършено, резервацията се счита за окончателно потвърдена и ще получите своя ваучер по имейл.

4. Мога ли да анулирам резервацията си?
Анулирането на резервации става по описания начин в т.5 от Общите условия

5. Имам друг въпрос
Разгледайте страницата с често задавани въпроси или се свържете с нас

Град Копривщица е разположен в Средна гора на 1000 м. надморка височина в живописното поречие на река Тополница. Заобиколен от борови, букови и дъбови гори, тучни пасища и горки поляни, градът е привлекателно място за отдих и туризъм. Чистият въздух, прохладното лято и сравнително меката зима са подходящи за почивка на деца и възрастни и за възстановяване след белодробни заболявания. Копривщица се намира нна 105 км. от София и на 80 км. от Пловдив.
Хотел "Калина" предлага целогодишно на своите гости полупансион или пълен пансион, организиране на срещи и семенари до 20 души, коктейлно обслужване в чудесна обстановка, изискан интериор, искряща чистота и отлично обслужване.
Гостите на хотела могат да се потопят в атмосферата на въздожденската архитектура, да усетят мириса на здравец, жасмин и рози, да се докоснат до непреходната българска традиция и топлото гостоприемство на домакините, за да искат да се връщат отново и отново.

Забележителности в Копривщица

Музей "Ослековата къща"
Построена през 1856 година, тази къща е изключителен паметник на българската късновъзрожденска жилищна архитектура. Намира се в тесен двор и се състои от мазе, приземие и етаж. Фасадата й е изписана от Самоковски майстори. Тази къща е най-посещаваната в Копривщица. По стените в нея са очертани пана и пейзажи. Етнографската екзпозиция показана за пръв път през 1956 година, представя оригинални женски облекла и накити, ръчно плетени чорапи и др.
Собственик на къщата е бил Ненчо Ослеков, който участва през 1876 година в подготовката на въстанието.

Музей "Лютовата къща"
Построена е през 1854 година и представлява шедьовър на късната копривщенска възрожденска архитектура. Намира се в Средната махала на в града. Построена е специално за Стефан Топалов. Притежава богата стенописна украса отвътре. Отвън стените са оставени гладки. На приземния етаж се намира постоянна изложба на оригинални плъстени килими от копривщенския музеен фонд и колекция от съвременни плъсти. Особено голямо внимание се обръща на "синята стая", чиято алафранга е с богато украсена рамка и ниша, която прилича на театрална сцена със завеси и красиви декорации.

Къща-музей "Георги Бенковски"
Тази сграда от 1831 година пресъздава автентичната битова уредба в родния дом на апостола на Априлското въстание. Музеят е посветен на Гаврил Хлътев, по-известен като Георги Бенковски. Представен е документален материал, който е свързан с живота и дейността му.  Къщата е забележителна, като особено впечатление прави архитектурата, която е представител на типичната еснафска къща от времето на Възраждането. В експозицията е изложена и оригиналната пушка на войводата.

Къща-музей "Любен Каравелов"
Сградата представлява комплекс от три сгради - родната къща на писателя  от 1810 година с възстановка на битовата обстановка, "Стопанската сграда" от 1820 година с експонираната оригинална Каравелова печатница от Букурещ и двуетажната сграда от 1835 година. Намира се близо до коритото на река Тополка. Притежава обширен красив двор. Най-интересна е печатарската машина на писателя, която той закупува през 1871 година. С нейна помощ той е печатал вестниците си, както и списание "Знание", както и Ботевия вестник "Знаме". През 1954 година къщата е обявена за музей.

Къща-музей "Тодор Каблешков"
Това е родният дом на видния възрожденец. Той е един от най-изящните и представителни паметници на копривщенската възрожденска архитектура. Чрез лични вещи, възстановки с оригинални етнографски материали и документи са представени животът и революционната дейност на Каблешков. Къщата е построена от майстор Генчо Младенов през 1845 година. През 1935 година тази сграда предсатвлява първият реставриран копривщенски възрожденски паметник.

Къща-музей "Димчо Дебелянов"
В музея са представени животът и литературното творчество на големия български поет Димчо Дебелянов. Възстановена е семейно - битовата обстановка, в която е живял той. Построена е от дядото на поета през 1830 година. Има два етажа и притежава голям красив двор, в който се намира трогателната скулптурна фигура на майката на Дебелянов. Интересното е, че таваните на къщата са много ниски. През 1958 година е обявена за музей.

Църквата "Успение Богородично"
Построена е през 1817 година от мирковски майстори. Отличава се с високата си архитектурно - художествена стойност. Забелязва се иконостас от 1821 година.

Калъчевият мост
Наричан е още Мостът на "Първата пушка". Представлява един от символите на Копривщица. Изграден е през 1813 година от грубо дялани камъни. Реставриран е след 100 година от правнука на първоначалния сторите Хаджи Найден Калъчев. От там идва и името на моста. Наричан е още  "Първата пушка", тъй като на 20 април 1876 година е произведен първия изстрел, отбелязващ началото на Априлското въстание.

Мавзолеят костница
издигнат е в памет на участниците в Априлското въстание, които са избити от турците.

Други забележителности:
- Мемориалният комплекс със скулптурната фигура на войводата Бенковски.
- Старинни мостчета и чешми.
- Църквата "Св. Никола" от 1844 година.Необходимо е да сте регистриран потребител, за да оставите коментар.


Коментари
Valq Ivanova
Приятно място в центъра на града. Обслужването е добро. Една препоръка за хотела- напускането на хотела да е в 12 часа, а не 11 часа.
Калинка Иванова
Доволни сме. Любезен персонал, тихо местенце, вкусна домашна закуска.
Калинка Иванова
Останахме много доволни. Беше тихо и спокойно. Персоналът беше внимателен.
Бихме посетили отново хотела при промоционални оферти!
Жулиета Мухарска
По-лошо обслужване никъде не сме видели! Няма да препоръчаме къщата на никой и ще се постараем навсякъде да се разбере, че нищо от написанто за тях тук не отговаря на истината!
Камелия Хубанова
Много сме доволни ... симпатична и любезна стопанка на уникалната къща и вкусна закуска сутринта.
Д-р Димитър Ленков
Д-р Д.Ленков-престоят в хотела беше много приятен.Персоналът беше много любезен.Изкарахме един незабравим уикенд в Копривщица.
С най-голямо удоволствие бихме се върнали отново.
Елица Минчева
Престоят беше изключително приятен.
Иван Георгиев
Здравейте,
Хотела беше добре обслужването също на ниво.
Единствената ми препоръка е, ако може закуската която предлага хотела да е по стойностна!

Поздрави,


Изтекла
176лв
Цена
43%
Отстъпка
100лв
Крайна цена
За контакти с Резервация.bg
Ако имате нужда от помощ за закупуването на ваучер, можете да ни пишете от формата за контакти или да се обадите на телефон
056-999-099
Най-ниска цена
намерили сте тази оферта на по-ниска цена?
Видео презентация
Ако имате затруднения с извършването на резервация, вижте видео презентацията
07.12 до 10.12
полупансион
35%
Отстъпка
59лв
на човек / ден
Ранни записвания! Една или две нощувки за двама със закуски и празнична вечеря
07.12 до 10.12
полупансион
30%
Отстъпка
45лв
на човек / ден
Една или две нощувки за двама със закуски и празнична вечеря
01.11 до 28.02
закуска
40%
Отстъпка
33лв
на човек / ден
Три, пет или седем нощувки за двама със закуски + ползване на сауна, фитнес и тенис на маса
23.12 до 26.12
полупансион
30%
Отстъпка
2833лв
на човек / ден
Три нощувки със семейството, закуски и вечери или закуски, обеди и вечери