Всички почивки / Релакс за двама край Русенски Лом

Изтекла
50лв
Крайна цена
100лв
Цена
50%
Отстъпка
37 заявени ваучера
calendar 01.07 до 30.11

Релакс за двама край Русенски Лом

Нощувка за двама със закуска и вечеря по поречието на река Русенски Лом, в село Иваново

Уютният хотел "Кладенеца" е разположен по поречието на река Русенски Лом, в китното село Иваново, на 18 км. от гр. Русе.
Местността е съвсем различна от градският живот. Невероятно красива природа, изразена чрез величествени каньони, издълбани от реката в продължение на милиони години, мека зеленина и спокойствие.

Хотелът разполага с леглова база от 35 места, разпределени в 14 двойни стаи, всяка от които има собствен санитарен възел, климатик, интернет, телевизор, мини - бар.

На разположение на гостите са ресторант, красива градина с водопад, битов кът с барбекю и паркинг.

Изберете вариант на офертата
Вариант 1:
Една нощувка за двама със закуска и вечеря
Цена: 100.00 лв. Отстъпка: 50% Спестявате: 50.00 лв.
възрастенвъзрастен 50.00лв
За да проверите за свободни места за желаните дати, резервирайте избрания от Вас вариант.
След като получите потвърждение на Вашата резервация по имейл, можете да извършите плащане на ваучера.
Включени допълнителни услуги в цената на офертата
 • паркинг
 • интернет
 • курортна такса и данък
 • Валидност на ваучера от 01.07.2017 г. до 30.11.2017 г.
   
 • Безплатно за дете до 7 г., настанено на допълнително легло, с включена закуска и вечеря
 • Еднодневен пакет за настаняване на дете от 7 г. до 12 г. с 50 % намаление от намалената цена за възрастен: 25 лв. - 50 % = 12.50 лв.
 • Приема се настаняване на малки домашни любимци
 • ЧЗВ
 • Повече за офертата
 • Коментари / Въпроси 3
Често задавани въроси

1. Как да направя резервация?
Изберете вариант на офертата, както и допълнителни опции към нея, ако има такива, след което попълнете данните за настаняване. Не е нужно да се обаждате за проверка за свободни места.

2. Как да разбера дали резервацията ми е потвърдена?
След завършване на резервационния процес, Вашата резервация е в процес на обработка. До 24 часа ще получите имейл с потвърждение за избраните дати за настаняване. Статусът на вашата регистрация, можете да следите и от своя профил в "Моите ваучери".

3. Какво следва след като се потвърди резервацията ми?
След като резервацията е потвърдена, ще получите имейл с информация за плащане. Когато плащането бъде извършено, резервацията се счита за окончателно потвърдена и ще получите своя ваучер по имейл.

4. Мога ли да анулирам резервацията си?
Анулирането на резервации става по описания начин в т.5 от Общите условия

5. Имам друг въпрос
Разгледайте страницата с често задавани въпроси или се свържете с нас

Забележителности около село Иваново

Орлова Чука е втората сред най - дългите пещери у нас с обща дължина на галериите 13 437 м. Температурата в пещерата е относително постоянна през цялата година (14°C). Във входните си лесно достъпни части е облагородена и удобна за посещение. Има гид който развежда туристите из дебрите на пещерата, която отново е открита за посещение съвсем скоро, след дълго прекъсване. Пещера Орлова чука смайва и със завидната си красота на пещерните образувания. Изключителен интерес представлява огромният, граден милиарди години Пеещ сталактон, който при почукване, отронва звуци като от музикален инструмент. Вероятно най-запомнящото се място в пещерата е "Изворчето". Има поверие, че който отпие от водата му или просто натопи пръстите си в него, ще сбъдне най-съкровеното си желание. Сталагмитите, които се редят в галериите, са млечнобели и невероятно красиви образувания.

Ивановските скални църкви се намират на 18 км. южно от град Русе. Отличават се от другите запазени скални манастирски комплекси в България с добре запазените си стенописи. За разлика от традиционните манастири, които се състоят от 1–2 църкви, монашеска и стопанска части, в Иваново има разклонена мрежа от малки скални църкви, параклиси и килии, издълбани на различна височина в скалите на живописния каньон на река Русенски Лом и свързани с пътеки и скални стълби.
Църквите при Иваново са неделима част от стотиците средновековни скални църкви, манастири, скитове и отделни отшелнически килии, които през периода Х-XIV век превръщат долината на река Русенски Лом и нейните притоци в прочуто българско духовно средище.

Каранвърбовският манастир „Света Марина“ се намира в една красива и живописна местност на 3 км. югозападно от село Каран Върбовка, Русенско, България. Той се намира на около 50 километра югозападно от Русе, на около 20 километра североизточно от гр. Бяла. Наоколо се намират селата: Кацелово, Острица, Широково, Чилнов, Бъзовец и Горско Абланово. Според преданията, манастирът е основан през Второто българско царство и съществува до падането на България под османско владичество. Сведения за манастира могат да се намерят в разказа на Михаил Грънчаров. В своята книжка „Летний крин или страдание светия Великомученици Марини“, печатана в Цариград през 1843, се твърди, че манастирът съществува още от времето на българските царе, т.е. по времето, когато са построени Етрополския манастир „Св. Троица“ и Мъглижкия „Св. Никола“.

Манастир "Свети Димитър Басарбовски" се намира в долината на река Русенски Лом на 10 километра от град Русе. През 1978 г. е обявен за археологически паметник на културата от местно значение. Манастирът води началото си от периода на Второто българско царство (XII-XIV в.), но най-ранните данни датират от османските данъчни регистри от XVI век. Най-известният обитател и вечен игумен е Свети Димитър Басарбовски. Още Паисий Хилендарски го споменава в своята „История славянобългарска“. По времето на Руско-турската война (1768-1774) мощите на светеца са пренесени от ген. Иван П. Салтиков в Букурещ и поставени в митрополитската, а днес патриаршеска църква „Свети Свети Константин и Елена“ на 13 юли 1774 г., където те се намират и до днес. През 1937 година в манастира се настанява монах Хрисант и започва да го обновява.

Русе е голям пристанищен град по поречието на река Дунав в Североизточна България. Той е административен и стопански център на едноименните община Русе и област Русе. Градът е важен транспортен, икономически и културен център в Северна България и с население от 148 350 жители (преброяване на НСИ 2013) е петият по големина град в страната и вторият по големина в Северна България след Варна. В районa му се намират рафинерията Приста Ойл и Дунав мост, доскоро единственият мост на българо-румънската граница над река Дунав.

Русе често е наричан Малката Виена заради архитектурните паметници, в които са застъпени стиловете необарок, модерн, неокласицизъм и сецесион. Тук се намират Пантеонът на възрожденците и Националният музей на транспорта.

Русенски Лом“ е природен парк в България, разположен на около 20 километра южно от Русе. Паркът е наречен на река Русенски Лом - последния десен приток на река Дунав.
На 26 февруари 1970 г. районът е обявен за народен парк с площ от 22 267 декара. Територията на народния парк се намирала по поречията на реките Баниски (Мали) Лом, Черни Лом и Бели Лом. През 1986 г. Комисията по опазването на околната среда към Министерския съвет внася предложение за прибавянето към територията на народния парк на още 27 362 декара като по този начин територията на парка да стане 49 629 декара.
Границите на парка, които са валидни и днес, са приети през 1989 г. Територията на природния парк е 3260 хектара. През 1989 г. е изготвен и цялостен проект за стопанисването и опазването на териториите, които са включени в парка.Необходимо е да сте регистриран потребител, за да оставите коментар.


Коментари
Стоян Мутафов
Доволни сме от престоя си в хотела. Бихме отишли отново.
Вяра Димитрова
Приятно сме впечатлени от прекрасните условията и гостоприемните домакини. Място за истински релакс. Ще Ви посетим отново.
Велина Антова
"Кладенеца" в Иваново наистина е уютен хотел. Впечатленията ни са отлични, както от условията, така и обслужването. Стопаните му са изключително симпатични хора, от които може да се научи много. Препоръчвам горещо!


Изтекла
100лв
Цена
50%
Отстъпка
50лв
Крайна цена
За контакти с Резервация.bg
Ако имате нужда от помощ за закупуването на ваучер, можете да ни пишете от формата за контакти или да се обадите на телефон
056-999-099
Най-ниска цена
намерили сте тази оферта на по-ниска цена?
Видео презентация
Ако имате затруднения с извършването на резервация, вижте видео презентацията
07.12 до 10.12
полупансион
35%
Отстъпка
59лв
на човек / ден
Ранни записвания! Една или две нощувки за двама със закуски и празнична вечеря
07.12 до 10.12
полупансион
30%
Отстъпка
45лв
на човек / ден
Една или две нощувки за двама със закуски и празнична вечеря
01.11 до 28.02
закуска
40%
Отстъпка
33лв
на човек / ден
Три, пет или седем нощувки за двама със закуски + ползване на сауна, фитнес и тенис на маса
23.12 до 26.12
полупансион
30%
Отстъпка
2833лв
на човек / ден
Три нощувки със семейството, закуски и вечери или закуски, обеди и вечери