Всички почивки / Традиционна Коледа в Ивайловград

Изтекла
90лв
Крайна цена
150лв
Цена
40%
Отстъпка
2 заявени ваучера
calendar 01.01 до 01.01

Традиционна Коледа в Ивайловград

Три нощувки с три закуски и две празнични вечери в комплекс "Армира"

Разположен в най-източната част на Родопите, там където р. Арда напуска яз. Ивайловград и навлиза в Гръцка Тракия се е сгушило китното градче Ивайловград.
 
Комплекс ”Армира” е награден за "Семеен хотел на 2010 г." от БХРА. Разположен е в старата част на града, намиращ се в непосредствена близост до централната зона. Местността предлага свеж планински въздух и чудесен панорамен изглед към Ивайловград и близка Гърция.

Комплексът разполага с две хотелски сгради Хотел ”Армира” и Хотел ”Бор” с общо места за настаняване - 50 легла. Комплекс „Армира” разполага с 30 места за настаняване и предлага на своите гости 9 двойни стаи, 3 студия, 1 апартамент и конферентна зала с 35 места. Стаите са уютно обзаведени във вариант: спалня с две и с три легла. Всяка стая разполага със собствена баня WC, кабелна TV, мека мебел, локално парно и безжичен интернет. Хотел „Бор” разполага с 6 двойни стай, 1 тройна, 1 единична и 1 апартамент, също уютно обзаведени. Стаите разполагат със собствена баня WC, кабелна TV, локално парно, климатик и безжичен интернет.

Изберете вариант на офертата
Вариант 1:
Тридневен пакет: нощувки, закуски и традиционни празнични вечери
Цена: 150.00 лв. Отстъпка: 40% Спестявате: 60.00 лв.
възрастен 90.00лв
За да проверите за свободни места за желаните дати, резервирайте избрания от Вас вариант.
След като получите потвърждение на Вашата резервация по имейл, можете да извършите плащане на ваучера.
Включени допълнителни услуги в цената на офертата

ВАРИАНТ 1

ТРИДНЕВЕН ПАКЕТ ЗА КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ: 150 лв. – 40 % = 90 лв.

 • Цената включва: три нощувки с три закуски и две празнични вечери
 • Традиционно меню за Бъдни вечер и за Коледа
 • Цената е ЗА ЕДИН настанен в двойна стая при запълване на капацитета на стаята
 • Офертата е валидна при закупуване на минимум два ваучера
 • Валидност на ваучера от 23.12.2014 г. до 29.12.2014 г.
 • Включени допълнителни услуги в цената на офертата:
  • курортна такса
  • фитнес
  • интернет
  • паркинг
 • Безплатно настаняване на деца до 3 г. (без куверт, настанени при родителите)
 • Настаняване на деца от 3 г. до 12 г. с 20% отстъпка от пакетната цена
 • ЧЗВ
 • Повече за офертата
 • Коментари / Въпроси 0
Често задавани въроси

1. Как да направя резервация?
Изберете вариант на офертата, както и допълнителни опции към нея, ако има такива, след което попълнете данните за настаняване. Не е нужно да се обаждате за проверка за свободни места.

2. Как да разбера дали резервацията ми е потвърдена?
След завършване на резервационния процес, Вашата резервация е в процес на обработка. До 24 часа ще получите имейл с потвърждение за избраните дати за настаняване. Статусът на вашата регистрация, можете да следите и от своя профил в "Моите ваучери".

3. Какво следва след като се потвърди резервацията ми?
След като резервацията е потвърдена, ще получите имейл с информация за плащане. Когато плащането бъде извършено, резервацията се счита за окончателно потвърдена и ще получите своя ваучер по имейл.

4. Мога ли да анулирам резервацията си?
Анулирането на резервации става по описания начин в т.5 от Общите условия

5. Имам друг въпрос
Разгледайте страницата с често задавани въпроси или се свържете с нас

Разположен в най-източната част на Родопите, там където р. Арда напуска яз. Ивайловград и навлиза в Гръцка Тракия се е сгушило китното градче Ивайловград.
 
Комплекс ”Армира” е разположен в старата част на града, намиращ се в непосредствена близост до централната зона. Местността предлага свеж планински въздух и чудесен панорамен изглед към Ивайловград и близка Гърция.

Комплекс ”Армира” разполага с две хотелски сгради Хотел ”Армира” и Хотел ”Бор” с общо места за настаняване - 50 легла. Комплекс „Армира” разполага с 30 места за настаняване и предлага на своите гости 9 двойни стаи, 3 студия, 1 апартамент и конферентна зала с 35 места. Стаите са уютно обзаведени във вариант: спалня с две и с три легла. Всяка стая разполага със собствена баня WC, кабелна TV, мека мебел, локално парно и безжичен интернет. Хотел „Бор” разполага с 6 двойни стай, 1 тройна, 1 единична и 1 апартамент, също уютно обзаведени. Стаите разполагат със собствена баня WC, кабелна TV, локално парно, климатик и безжичен интернет.

Вкусни гозби, прочути местни вина и маркови напитки гостите могат да опитат в снек - бар „Хасиенда” в комплекса. Хасиендата разполага с 50 места - сезон зима и 80 места екзотична лятна градина. Комплексът е подходящ за бизнес пътувания, семейни почивки, фирмени тържества и семинари, както и за зелени училища. За удобство на своите гости комплекс ”Армира” разполага с туристически информационно обучен персонал, предлагащ подробна информация за забележителностите и туристическите обекти на територията на Община Ивайловград и околността, предлагащи офроуд екскурзии, велосипеди под наем, ползване на барбекю други атракции.

Забележителности край Ивайловград:

 • Антична вила Армира – намира се на около 4 км. южно от хотелски комплекс “Армира”. Вилата е датирана от I-III  век сл. Хр. и е призната за най-богатия частен дворец от римско време по българските земи. Била е собственост на богат аристократ, който я построява в центъра на своето земевладение. А в центъра на самата вила имало огромен басейн, живописно пълнещ се с водна струя, излизаща от красива мраморна фигура. Цялата вила е била декорирана с плочи и пана от искрящ бял мрамор. Стените на коридорите и помещенията са били украсени с цветни стенописи. Уникален и единствен от времето на римската епоха у нас е портретът от мозайка в господарската спалня, изобразяващ собственика с двете му деца. Вилата е реставрирана и отворена за посещения. 

 • Регионален исторически музей – музеят се помещава в сградата на бившата градска баня, която представлява живописна бяла сграда, реставрирана от община Ивайловград през 2009 г. Сега тук се помещават сбирките, посветени на археологическото, културното и историческо наследство на Ивайловград. Те са представени чрез множество ценни находки от античната епоха, Средновековието, Руско-турската освободителна война, икони, снимки, карти и предмети от бита. Вечер сградата на музея е живописно осветена.

 • Крепост Лютица – една от най-добре запазените средновековни крепости в България се намира на 12 км. югозападно от Ивайловград и носи името Лютица. 8 км. маркирана екопътека вие през дъбови гори, докато ви изведе на ръба на хълма, на който е построена крепостта. Отгоре гледката е изумителна и при ясно време ще видите дори гръцките Родопи. Изградена е от бял мрамор – нетипичен за онова време строителен материал, който й е донесъл името “Мраморния град”. Лютица е била голям и богат средновековен град и център на епископия в периода X-XVIII век, изиграл важна роля за българската история. Славни легенди се носят за крепостта от времето на цар Калоян, затова местните я наричат още Калояновата крепост. Прадедите на сегашните жители на кв. Лъджа са някогашните нейни обитатели.

 • Атеренски мост и манастира “Св.Св.Константин и Елена” - в началото на пътеката, водеща към крепостта Лютица, се намира манастирът “Св.Св.Константин и Елена”, а на 2 км. след него – Атеренският мост. Манастирът е единственият в района, основан е през 13-и век и се отличава с възрожденската си архитектура. Атеренският мост е построен над река Армира (на това място известна като Атеренска река). В този си вид мостът датира от XVI в. и е свързвал Лютица с околието. В древността на същото място е минавал римски път към Беломорието.

 • Село Долно Луково – селото отстои само на няколко километра от гръцката граница, не е обявено официално за архитектурен резерват, но със запазените бубарски каменни къщи и най-старата църква в Родопите с право може да се нарече резерват. Местните наброяват 110 човека и сеят основно тютюн и сусам. Гордеят се с 200 годишната си църква „Св.Св. Константин и Елена” и с единственото средиземноморско вечнозелено дърво в България от вида Арбутус андрахне, по-известно сред местните като Пролетна кумарка (или Ягодово дърво). Това необикновено дърво си сменя цвета на кората няколко пъти в годината и расте необезпокоявано точно пред кметството на Долно Луково. Църквата е построена за няколко дни през 1806 г със собствени средства на християните от селото. Под предлог, че строят обор, хората бързали да покрият храма с покрив, за да не може да се разруши. Вероятно знаете, че по това време съществувал султански указ, според който духовен храм с изграден покрив не се разрушавал. Отвън църквата е каменна, а отвътре – дървена. Особено красив е дърворезбованият иконостас.

 • Меандрите на Бяла река – това е защитена местност, разположена в най-южния край на община Ивайловград – между селата Железари и Меден Бук. Меандрите на Бяла река са изключително живописни и пълни с живот по всяко време на годината. Горещо препоръчваме на всички природолюбители да не пропускат да се насладят на природните й красоти. Растителността тук е със средиземноморски характер и екзотичен оттенък. Срещат се няколко вида световнозастрашени влечуги, както и включените в Червената книга египетски лешояд, скален орел, черен лешояд, черен щъркел. Интересното е, че ще намерите от всичко по малко – девствени гори, китни поляни, сгушени между дърветата, бистри води, живописно виещи се между скалите, причудливи скали, пясъчни плажчета, речни камъчета. До Меден бук може да отидете с кола, а оттам по маркирана пътека да достигнете до началото на защитената местност. Може да си наемете велосипед от хотела и да се впуснете в еднодневно приключение до Бяла река и обратно до Ивайловград. Не навлизайте навътре без водач – ако сте сами, се разходете в началото покрай реката, може да си направите пикник на беседката или да поплажувате. Не забравяйте да оставите така, както бихте искали да намерите мястото и следващия път.

 • Язовир Ивайловград – Това е третият язовир от Ардинската каскада – изградена по поречието на река Арда и единствената по рода си в България. Язовир Ивайловград се е сгушил сред меките заоблени форми на Източните Родопи и през топлия сезон е истинско удоволствие да се разходиш по някоя пътека покрай бреговете му. До язовира може да достигнете с кола или велосипед, но разходката направете пеш.

 • Кукерския фестивал – кукерският фестивал е единственият в Източните Родопи. Както виното, така и кукерският фестивал в кв.Лъджа в Ивайловград води своите корени още от тракийско време. Чества се в деня на Сирни Заговезни. Кукерите носят много символика за Ивайловградчани – с тях ние  символично отбелязваме края на зимата и началото на топлото лято. Задачата на кукерите е да изгонят безплодието и студа и да приветстват плодородието и добрата земеделска реколта. Те подскачат, за да накарат житото да расте високо; търкалят се по земята, за да се заредят със силата й; дрънчат със звънците и хлопките, за да стряскат и прогонват лошите сили.

 • Диви каракачански коне в село Костилково – стадото диви каракачански коне от 2011 г живее край село Костилково, югозападно от Ивайловград. До селото се достига през село Плевун. Конете са докарани в района по проект “Новото тракийско злато” и за тях се грижи местен фермер. Конете имат за задача чрез пашуване естествено да поддържат мозаечния ландшафт на Източните Родопи. Те изпасват това, което става за ядене, и по този начин запазват частите на екосистемата – треви, храсти и горска растителност. Запазвайки екосистемата, се опазва и биоразнообразието, което живее във всяка една нейна част. Ето така конете съвсем естествено се грижат за биоразнообразието на Източните Родопи. Освен, че се грижат за природата конете са от рядката порода каракачански коне и са туристическа атракция.

 • Демонстрация “Пътят на сиренето” в село Плевун – на табелката на селото пише Плевун, но сред местните ще го чуете като Плевун. Местен овцевъд от селото, с помощта на проект Новото тракийско злато, преустройва част от кошарата си в малка механа в битов стил, където показва на гостите си пътят на сиренето от овцата до масата. По традиционна технология овчето мляко се превръща във вкусно сирене. Не пропускайте да си купите и истинско мляко и овче сирене.

Няма коментари към тази оферта
Ако имате въпрос или коментар по офертата, можете да ги оставите от тук. На вашите въпроси отговарят екипът по подръжка на Резервация.bg, както и представители на Хотел Армира. Ще получите автоматично e-mail известие при отговор на въпроса Ви.


Необходимо е да сте регистриран потребител, за да оставите коментар.


Изтекла
150лв
Цена
40%
Отстъпка
90лв
Крайна цена
За контакти с Резервация.bg
Ако имате нужда от помощ за закупуването на ваучер, можете да ни пишете от формата за контакти или да се обадите на телефон
056-999-099
Най-ниска цена
намерили сте тази оферта на по-ниска цена?
Видео презентация
Ако имате затруднения с извършването на резервация, вижте видео презентацията
01.05 до 30.11
закуска
20%
Отстъпка
2267лв
на човек / ден
Тридневен или четиридневен пакет за двама със закуски
08.12 до 10.12
полупансион
30%
Отстъпка
49лв
на човек / ден
Две нощувки за двама с две закуски, празнична вечеря, барбекю вечеря и СПА
23.12 до 27.12
полупансион
30%
Отстъпка
5450лв
на човек / ден
Две нощувки за двама със закуски, вечери, анимационен предиобед за децата и СПА
05.12 до 14.12
полупансион
30%
Отстъпка
4750лв
на човек / ден
Две нощувки за двама с две закуски, празнична вечеря и ползване на сауна